Ce este Revolut?

Ce este Revolut?

Revolut este o bancă online înregistrată în Lituania, fondată și lansată în 2015 de Nik Storonsky și Vlad Yatsenko. De-a lungul anilor, Revolut a primit sute de milioane de dolari în investiții. În 2018, a obținut o licență bancară europeană de la Banca Națională a Lituaniei. Clienții Revolut sunt asigurați de Fondul lituanian de asigurare a depozitelor până la 100.000 de euro.

În prezent, are peste 20 de milioane de clienți privați și 950.000 de utilizatori de afaceri din întreaga lume. Serviciul lor este disponibil în peste 200 de țări și regiuni și poți crea un sold în aplicație în peste 30 de monede.

Revolut nu are un serviciu clienți fizic, nu are birouri și nici bancomate. Asistența pentru clienți este disponibilă în limba engleză.

Pentru a te înscrie pentru un cont Revolut, ai nevoie de un smartphone și de un număr de telefon, precum și de un alt cont bancar, deoarece este necesară o mică sumă de bani pentru a completa soldul în timpul înregistrării. Toate funcțiile Revolut sunt disponibile în aplicația mobilă, dar multe dintre funcțiile de bază pot fi utilizate și pe un browser pentru desktop/laptop.

În acest articol vei găsi procesul de înregistrare la Revolut.

Unul dintre principalele avantaje ale Revolut și motivul pentru care este popular este că poți schimba valută străină la un curs mai bun decât la băncile comerciale sau birourile de schimb valutar. De asemenea, utilizarea este gratuită, nu există nicio taxă lunară pentru soldurile în valută, nu există comisioane anuale pentru cardul și, în multe cazuri, transferurile internaționale de valută sunt gratuite sau disponibile la o rată foarte mică.

În plus față de planul gratuit Standard, sunt disponibile alte 3 planuri de abonament: planul Revolut Plus, planul Revolut Premium, planul Revolut Metal și planul Revolut Ultra.

Poze din interfața aplicației Revolut:

De ce este bun Revolut? – Principalele avantaje

Fără taxe lunare

Contul Revolut, inclusiv conturile în valută, nu are comisioane lunare. Nu trebuie să plătești lunar doar pentru că ai un cont bancar, nu există condiții care trebuie îndeplinite pentru a obține un cont gratuit (așa cum se întâmplă în cazul multor bănci comerciale).

Nu există niciun comision pentru Visa/Mastercard (dar trebuie să plătiți taxele poștale, care sunt de 25 RON).

Un sold în valută în lei românești necesită și un număr de cont bancar IBAN românesc

Soldului în lei românești îi va fi atribuit un cont bancar IBAN local care începe cu RO pentru utilizatorii Revolut, dar și un număr de cont bancar internațional lituanian pentru transferuri internaționale, dacă este necesar.

Ratele de schimb mai avantajoase

Poți schimba valute aproape de cursul de schimb central, ceea ce înseamnă că poți schimba, de exemplu, lei românești în euro, dolari etc, la un curs mai bun decât dacă ai face acest lucru într-o bancă comercială sau la casa de schimb de pe stradă. În plus, cursul de schimb se schimbă constant, urmărind piața dealerilor, deci nu schimbi la un curs fix zilnic.

Configurează un cont de schimb valutar în câțiva pași, fără comisioane

Poți crea solduri în diferite valute în doar 2-3 pași. Poți crea solduri în euro, dolari și chiar în peste 30 de valute și poți obține imediat detaliile de facturare. Nu există niciun comision pentru niciuna dintre acestea și toate pot fi gestionate cu același card de debit.

Transferuri gratuite în lei românești atât în țară, cât și în străinătate

Poți transfera gratuit lei din soldul tău Revolut RON către un cont bancar național și către un cont bancar din străinătate.

De asemenea, poți transfera gratuit euro din soldul tău în euro de la Revolut către țările SEPA (inclusiv România), astfel încât poți transfera gratuit euro de la Revolut către un cont bancar în euro din România, dar poți transfera gratuit și euro către un cont bancar dintr-o altă țară SEPA, fără nicio limită.

Utilizatorii/cunoscuții Revolut pot transfera între ei gratuit

Clienții Revolut pot transfera bani între ei gratuit, ai nevoie fie de numele de utilizator Revolut al celeilalte persoane, fie de numărul de telefon cu care s-a înregistrat la Revolut, apoi poți transfera banii foarte rapid, aceștia vor ajunge în câteva secunde și nu se percepe niciun comision pentru transfer.

Poți face transferuri către platforme de tranzacționare la bursă

Poți transfera către mai multe platforme bursiere, atât naționale, cât și străine.

Ai voie să transferi către site-uri de schimburi de cripto-monede.

Posibile dezavantaje

Nu dispune de un bancomat propriu, dar facilitatea de retragere gratuită de numerar

La fel ca și neobancile (Wise, N26 etc..), Revolt nu are ATM-uri proprii, așa că trebuie să retragi numerar de la ATM-urile altor bănci. Revolut îți pune la dispoziție o sumă lunară pe care o poți retrage de la un bancomat fără comision, suma depinde de planul tău. Cu toate acestea, este posibil ca ATM-urile să perceapă o taxă suplimentară pentru retragerea de numerar, așa că ar trebui să fii conștient de acest lucru.

Nu există un serviciu clienți în limba română

În prezent, poți comunica cu serviciul clienți al Revolut în limba engleză. Cel mai rapid mod de a-i contacta este să folosești asistența prin chat în aplicație. Adevărat, ei încearcă să te ajute chiar dacă nu vorbești engleză și scrii în limba română. În acest caz, reprezentantul serviciului clienți va indica faptul că utilizează un program de traducere. În acest caz, încearcă să scrii problema cât mai simplu în limba română, scrie corect, nu folosi abrevieri etc…

Serviciul clienți greu de contactat

Există mai multe feedback-uri conform cărora, uneori, serviciul de asistență clienți nu este atât de ușor de contactat sau nu este întotdeauna foarte util, desigur, depinde de agentul de asistență clienți. Este adevărat că în cazul planurilor cu plată beneficiați de un serviciu clienți prioritar, deci poți obține un serviciu mai bun. Experiența mea personală a fost că serviciul clienți a răspuns, dacă nu imediat, atunci în câteva ore.

Dacă ai întrebări suplimentare, utilizezi caseta de căutare, există multe alte articole legate de Revolut:

Important!: Informațiile din acest articol se bazează doar pe experiența mea și nu pot accepta nicio responsabilitate pentru ele. Nu am nicio relație directă cu Revolut și nu pot fi tras la răspundere pentru serviciile lor. Nu am niciun contact direct cu Revolut și nu am nicio relație directă cu Revolut. În articole există link-uri afiliate, pentru care este posibil să primesc un comision de înscriere.