Cardul Revolut​

Cardul Revolut​

Revolut oferă atât un card de debit fizic, cât și un card virtual, chiar și gratuit.

Nu trebuie să soliciți un card fizic, poți crea și carduri virtuale gratuit, dar mai multe despre asta mai târziu.

Solicită un card Revolut

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te înregistrezi la Revolut, să parcurgi procesul (care nu durează mult) și, odată ce ai un cont activ, poți aplica imediat pentru un card Revolut fizic și/sau crea carduri virtuale.

Poți găsi articolul meu separat despre procesul de înregistrare la Revolut aici.

Un alt lucru important de reținut este că, dacă vrei să te înregistrezi la Revolut, o poți face doar online! De asemenea, vei avea nevoie de un smartphone pe care să poți folosi aplicația Revolut. De asemenea, te poți autentifica în contul tău Revolut într-un browser pentru desktop/laptop, dar nu vei avea acces complet la toate funcțiile de acolo.

De asemenea, vei avea nevoie de un număr de telefon, deoarece acesta este necesar pentru a te înregistra și poate fi necesar mai târziu, așa că înregistrează-te cu un număr de telefon activ pe care îl folosești.

Poți găsi o mulțime de informații despre contul Revolut în acest articol.

Ce carduri Revolut sunt disponibile?

Carduri fizice

În planul gratuit Standard, cardul de debit fizic este gratuit, dar vei plăti o taxă de livrare (25 RON). În plus, nu vei plăti nicio taxă anuală pentru cardul de debit.

Carduri virtuale

Mai multe tipuri de carduri virtuale sunt disponibile gratuit în orice plan Revolut.

Am scris mai multe despre cardurile virtuale Revolut în acest articol, dar voi rezuma aici informațiile importante.

Revolut oferă două tipuri de carduri virtuale:

Reutilizabile:

Un card de debit virtual MasterCard sau Visa cu aceleași detalii ale cardului.

Poți utiliza acest card virtual pentru a plăti abonamente lunare (de exemplu, Netflix, HBO Go, hosting, software etc.). De asemenea, poți stabili o limită de cheltuieli lunare pentru acest card.

Faptul că este vorba de Visa sau Mastercard variază în funcție de experiența mea, dar nu cred că are importanță, deoarece ambele tipuri de carduri sunt acceptate pe site-urile web și în magazine.

Poți avea maximum 20 de carduri virtuale active în fiecare plan Revolut și poți crea 2 carduri virtuale la fiecare 30 de zile (deci nu poți crea 10 carduri virtuale deodată, de exemplu).

De exemplu, eu am creat un card virtual separat pentru fiecare dintre abonamentele mele lunare și anuale, fiecare denumit cu numele serviciului. În acest fel, pot vedea întotdeauna câte abonamente am în total, pot vedea tranzacțiile pentru fiecare card în parte. Este foarte util să vezi o parte din cheltuielile tale obișnuite, pentru a nu uita un abonament.

O singură utilizare:

Un card virtual Visa, ale cărui detalii se modifică după fiecare tranzacție.

Este un card de debit virtual ale cărui detalii se schimbă după fiecare plată. Așadar, de exemplu, nu îl folosești pentru a plăti servicii care au o deducere lunară pe card și pe care vrei neapărat să le plătești.

Poți crea doar unul dintre aceste carduri și, bineînțeles, nu îl poți configura în Google Wallet sau Apple Pay, deoarece datele cardului se schimbă la fiecare plată.

Asigură-te în primul rând că ești un cumpărător conștient și nu te lăsa păcălit de escrocheriile online, cum ar fi ofertele de produse foarte ieftine. Se întâmplă adesea să poți obține un produs popular, de marcă, la un preț mult mai mic decât cel real, la o zecime din preț, și să ajungi să te înscrii la un serviciu de abonament, furnizând detaliile cardului tău (nu vei primi niciodată produsul, desigur).

În acest caz, nici măcar un card virtual unic nu te va salva, deoarece serviciul de abonament le va permite să deducă suma de mai multe ori în viitor (și o vor face). În acest caz, contactați serviciul clienți Revolut și raportați cazul, astfel încât să poată opri alte comisioane…

Ce tip de card primești de la Revolut?

Acest lucru poate varia de la o țară la alta, dar în România se oferă de obicei Visa și MasterCard. Acest lucru s-a schimbat în ultimii ani, planul gratuit Standard oferind un card Visa, iar planul Premium, Metal, un card MasterCard. Puteți vedea întotdeauna acest lucru atunci când comandați un card, ce carduri puteți alege.

Nu există nicio diferență majoră între cardurile Visa și MasterCard, care sunt acceptate la nivel mondial pentru plăți în majoritatea locurilor.

Există un feedback că, în unele locuri, nu există nicio taxă pentru retragerile de numerar cu MasterCard, în timp ce pentru Visa există o taxă la bancomat. Sau există festivaluri unde doar MasterCard poate fi folosit pentru plăți contactless (sau primiți un card de reîncărcare separat pentru festival).

Dar în rest, online, în magazinele locale, dacă acceptă Visa, acceptă și MasterCard și viceversa…

Pot să solicit un card de credit Revolut?

Nu. În prezent, Revolut nu oferă clienților săi un card de credit în niciunul dintre planurile sale. Este disponibil un card de debit.

Multe persoane caută un card de credit Revolut în principal pentru închirierea de mașini, dar acesta nu este disponibil în acest moment. În plus, multe companii de închirieri auto preferă cardurile de credit, dar merită să verifici, deoarece, de multe ori, cardurile de debit sunt acceptate pentru a bloca depozitul, caz în care depozitul este blocat din contul cardului tău de debit. Astfel, poți folosi cardul de debit Revolut pentru a-l plăti.

Cu toate acestea, Revolut oferă credit în România. Poți găsi detalii pe această pagină.

Pot avea mai multe carduri Revolut pentru un singur cont?

Da, poți avea mai multe carduri fizice.

Cu toate acestea, o întrebare frecventă este aceea că o persoană are un cont Revolut și ar dori să îi atribuie două carduri pentru ca partenerul/soția/soțul său să îl poată folosi, este posibil acest lucru?

Nu, conform regulilor Revolut. Nu există un cont comun, co-cont, etc… Cu Revolut, oricine se înregistrează pentru serviciu, deschide un cont și efectuează verificarea identității poate utiliza doar contul și cardul asociat acestuia.

Dacă altcineva dorește să îl folosească, trebuie, de asemenea, să înregistreze un nou cont Revolut, să se identifice, etc…

Este același lucru pentru băncile comerciale.

Desigur, se pune problema cine poate verifica al cui este cardul pe care îl folosești, mai ales dacă poți plăti fără să atingi smartphone-ul de terminal, nici măcar nu trebuie să ai cardul fizic la tine și poți plăti chiar și cu un card virtual…

Chiar dacă vrei să folosești un singur cont împreună, s-ar putea să preferi să creezi două conturi Revolut, fiecare pentru tine. Poți trimite bani între voi pe Revolut gratuit, durează câteva secunde, este ușor de urmat. Poți să înființezi un seif comun, să împarți cheltuielile, etc…

Poți, de asemenea, să creezi un cont comun, dar pentru asta trebuie să ai un cont Revolut personal.

Atunci când plătești cu cardul Revolut, ce sold în valută este dedus?

O întrebare frecventă este: cum deduce Revolut suma de pe card atunci când face o plată? Sau ce reguli aplică?

Revolut oferă informații în acest sens pe această pagină, dar eu le voi rezuma aici pentru dumneavoastră:

De exemplu, dacă efectuezi o plată de 100 de euro cu cardul tău de debit fizic sau virtual Revolut va încerca mai întâi să deducă suma din soldul tău în euro. Dacă ai cel puțin 100 de euro în soldul tău în euro Revolut, va deduce suma de acolo și plata va fi efectuată cu succes.

Cu toate acestea, dacă nu ai suma respectivă în soldul tău în euro sau pur și simplu nu ai un sold în euro configurat, va fi dedusă din soldul de bază în valută străină din contul tău Revolut.

Astfel, dacă ai în soldul tău echivalentul a 100 de lei, Revolut îl va converti în euro la cursul de schimb curent, iar în prezent există un comision de conversie de 1% în weekend.

Dar dacă nu ai în soldul tău echivalentul a 100 de euro în lei românești, atunci va încerca să retragă din soldul în valută în care ai echivalentul a 100 de euro…

Dacă acest lucru nu reușește, plata va fi respinsă.

Este important de știut că Revolut nu poate împărți suma plătită între solduri în diferite valute…

De exemplu, Wise poate face acest lucru și, dacă ai doar 80 de euro în contul Wise, va deduce 80 de euro din acesta și restul de 20 de euro din moneda străină.

Cât de mult pot plăti odată cu cardul Revolut? Există o limită?

Nu găsesc nicio informație și nici Revolut nu precizează care este suma maximă care poate fi plătită o singură dată cu un card Revolut. Așadar, nu există nicio limită și, dacă ai suma potrivită de valută în soldul Revolut, o vei putea plăti cu cardul de debit.

Limita contactless până la 150 de euro – Ce înseamnă acest lucru?

Dacă intri în setările cardului tău fizic Revolut, vei vedea o opțiune “Limită contactless”. Aici vei vedea un maxim de 150 €, nu se poate introduce o sumă mai mare.

Este important de știut că aceasta nu este limita pentru plățile contactless. Poți plăti mai mult de 150 € prin plata contactless, de fapt nu există nicio limită, la fel ca în cazul în care ai plăti cu cardul într-un magazin folosind o metodă tradițională sau ai introduce detaliile cardului online.

Este vorba doar de o cerință de securitate a UE care prevede că puteți plăti până la 150 de euro prin plata fără contact, fără a vi se cere un cod PIN sau un cod de deblocare a telefonului în momentul plății.

Așadar, dacă, de exemplu, cumperi ceva de 200 de euro într-un magazin și atingi cardul fizic Revolut, terminalul îți va cere PIN-ul cardului fizic, îl introduci și tranzacția este efectuată. Dacă plătești prin atingere cu smartphone-ul sau smartwatch-ul tău, dispozitivul îți va cere deblocarea ecranului sau o altă deblocare de securitate.

Activarea cardului Revolut

Blocarea/înghețarea și deblocarea rapidă a cardului Revolut

Dacă îți pierzi cardul Revolut sau pur și simplu știi că l-ai uitat la sala de sport și durează mult până îl vei recupera, poți să îți inactivezi cardul în câteva secunde, conectându-te la aplicație, și apoi să îl reactivezi la fel de repede după ce îl ai din nou în posesie. Și nu există niciun cost suplimentar pentru a face acest lucru (dar se va percepe o taxă pentru o eventuală înlocuire a cardului)

Iată cum poți să-ți inactivezi cardul:

Loghează-te în aplicație, apoi selectează “Carduri” în partea de sus, apoi selectează cardul. Apoi selectează ‘Blochează’ din opțiunile care apar, acest lucru va face cardul inactiv.

Dacă dorești să îl folosești din nou, vei vedea opțiunea ‘Deblochează’ în aceeași secțiune, atinge/apasă pe aceasta pentru a-l debloca și a folosi din nou cardul.

Dacă ți-ai pierdut sau ți-a fost furat cardul de debit, după ce ai blocat cardul, mergi la punctul ‘înlocuiește’ care apare și selectează opțiunea corespunzătoare pentru a vedea ce s-a întâmplat cu cardul tău.

Dezactivarea securității bazate pe locația cardului fizic

Se întâmplă uneori ca plățile cu cardul să fie refuzate în străinătate. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unei funcții de securitate care poate fi dezactivată în aplicația Revolut.

În “Carduri”, selectează cardul tău fizic, apoi mergi la “Setări” și derulează în jos până la “Siguranță bazată pe localizare”. Acolo poți activa și dezactiva acest lucru.

Dacă călătorești în străinătate, dezactivează acest lucru în prealabil, deoarece, dacă vei plăti într-un loc unde nu ai acces la internet, nu vei putea să te conectezi la aplicație și să dezactivezi acest lucru.

Adaugă cardul Revolut pe telefon, plată fără contact NFC

Dacă smartphone-ul sau smartwatch-ul tău are tehnologie NFC, poți atinge telefonul de terminalul din magazine în loc de cardul de debit și să plătești. De asemenea, poți configura un card de debit virtual, astfel încât să nu ai nevoie de un card fizic.

Bineînțeles, este și o condiție ca magazinul să aibă un terminal de citire a cardurilor care poate gestiona plățile contactless.

Google Wallet (Google Pay)

Actualizare: Google Pay și-a schimbat numele, începând de acum: Google Wallet!

Unde pot plăti cu Google Wallet?

Poți plăti cu Google Wallet online și la orice punct de vânzare offline unde terminalul permite acest lucru (merită să întrebi dacă nu ești sigur). Este important de menționat că nu ai nevoie de o conexiune la internet.

Pentru a vă adăuga cardul Revolut la Google Wallet:

Adăugarea cardului tău este extrem de simplă, trebuie doar să urmezi cei 2 pași de mai jos:

  1. În aplicația Revolut, mergeți la “Carduri”, selectați cardul pe care dorești să îl folosești, apoi fă clic pe butonul “Add to G Pay” din partea de jos.
  2. Pentru a adăuga cardul, urmărește pașii de pe ecran și fă clic pe ‘OK’.

Apple Pay

Cardul tău Revolut poate fi acum adăugat la Apple Pay. Această plată fără atingere și fără portofel, populară de mult timp, poate accelera plățile în multe cazuri.

Serviciul este disponibil în prezent în peste 30 de țări, inclusiv în România, dar Revolut oferă această opțiune de plată în tot mai multe țări.

Serviciul funcționează cu următoarele dispozitive Apple:

  • iPhone SE și modelele ulterioare
  • iPad 3 și modelele ulterioare
  • Modele Mac cu Touch ID
  • Toate modelele de Apple Watch

Cardul Revolut Apple Pay

Unde pot plăti cu Apple Pay?

Poți plăti cu Apple Pay online și la orice punct de vânzare offline unde terminalul permite acest lucru (merită să întrebi dacă nu ești sigur) sau să fii atent la semnele Apple Pay, PayPass. Este important de menționat că, în acest caz, nu este necesară o conexiune la internet.

Adăugarea unui card Revolut la Apple Pay:

Înscrierea cardului tău este extrem de simplă, trebuie doar să urmezi cei 2 pași de mai jos:

  1. În aplicația Revolut, mergi la “Carduri”, selectează cardul tău.
  2. Apoi, fă clic pe butonul ‘Add to Apple Pay’ (Adaugă la Apple Pay) din partea de jos.

De asemenea, poți introduce detaliile cardului tău Revolut în aplicația Apple Pay, dar acolo Apple poate deduce o sumă de tranzacție de test în scopul verificării, care va fi rambursată în cel mult 15 zile.

Dacă ai întrebări suplimentare, utilizezi caseta de căutare, există multe alte articole legate de Revolut:

Important!: Informațiile din acest articol se bazează doar pe experiența mea și nu pot accepta nicio responsabilitate pentru ele. Nu am nicio relație directă cu Revolut și nu pot fi tras la răspundere pentru serviciile lor. Nu am niciun contact direct cu Revolut și nu am nicio relație directă cu Revolut. În articole există link-uri afiliate, pentru care este posibil să primesc un comision de înscriere.