Plan Revolut Standard (gratuit)

Revolut Standard

Cât costă planul Revolut Standard?

Gratuit, nu există nicio taxă lunară pentru acest plan.

Care este diferența față de planurile cu plată?

Nu există nicio taxă lunară sau anuală pentru planul Revolut Standard în comparație cu planurile plătite.

Cu toate acestea, are mai multe caracteristici, servicii și cote lunare, motiv pentru care diferă de planurile plătite. Mai jos puteți vedea un tabel cu cele mai importante caracteristici, care sunt disponibile și care nu sunt.

Câte pot schimba pe lună fără taxă?

Planul Standard, gratuit (precum și Revolut Plus) are o cotă lunară pentru schimbarea gratuită. Dacă România este țara ta de rezidență fiscală, vei primi cota în lei românești, care este de 5.000 RON sau echivalentul acesteia, la fiecare 30 de zile, la începutul lunii.

Astfel, poți schimba 5.000 RON într-o zi lucrătoare fără să ți se perceapă comision de schimb Revolut. Dacă depășești cei 5000 RON, va trebui să plătești un comision de 1%.

În weekend, pentru toate planurile Revolut (inclusiv toate planurile cu plată), vei fi taxat cu 1% la schimb.

Cu toate acestea, dacă îți depășești limita lunară gratuită, în weekend vei fi taxat cu 2% pentru schimb valutar în planul Standard.

De asemenea, este considerat schimb valutar dacă nu faci un schimb valutar în aplicația Revolut, dar plătești în euro cu cardul tău Revolut în weekend, de exemplu, dar nu ai suma de plată în soldul tău Revolut în euro și astfel Revolut îți va schimba soldul în lei românești, îți va deduce și un comision suplimentar de 1%.

Unde poți verifica când este sfârșitul lunii?

Așa cum am mai scris, există limite/cuantumuri în fiecare lună/30 de zile, pentru retrageri, când Revolut nu percepe comision până la o anumită sumă.

DAR, aceste sfârșituri de lună sunt unice pentru toată lumea, setate la data înregistrării. Poți verifica oricând acest lucru în aplicație pentru a vedea când este sfârșitul de lună și cât de mult mai poți retrage sau retrage numerar gratuit într-o anumită lună.

Îl poți verifica aici:

  1. Conectează-te la aplicația Revolut și mergi/apasă pe pictograma circulară din stânga sus.
  2. Apoi selectează ‘Plan’.
  3. Selectează ‘Retragerea de la bancomat’ sau ‘Schimb valutar’ și apoi vei vedea ziua lunii care se transformă (‘Data limită de reîmprospătare: ‘).

Taxe suplimentare pentru planul Standard

Iată care sunt taxele pentru cele mai importante servicii și caracteristici:

Retrageri de numerar de la ATM în fiecare lună/30 de zile:

800 RON sau până la 5 retrageri de numerar. Revolut percepe un comision de 2% în plus (dar cu un minim de 5 RON). În unele țări există ATM-uri la care banca nu percepe comision (nelimitat sau până la o anumită sumă).

Comisioane de transfer între utilizatorii Revolut:

Gratuit. Utilizatorii Revolut își pot trimite gratuit între ei diferite valute.

Taxa de transfer în euro în monedă străină:

Poți transfera gratuit euro din soldul tău în euro de la Revolut către conturi bancare în euro în valută străină din țările SEPA, iar Revolut îți va transfera suma în câteva secunde, dacă banca destinatară o poate procesa rapid, suma poate ajunge în câteva secunde, dar acest lucru depinde de banca destinatară.

Poți verifica pagina cu comisioanele planului Revolut Standard aici.

Ce este inclus în planul Revolut Standard?

Retrageri de numerar gratuite:800 RON / limită lunară sau până la 5 retrageri (peste această limită 2% comision – minim 5 RON)
Comision de livrare gratuită pe cardul tău:Nu, există un comision de livrare a cardului (25 RON).
Schimb valutar gratuit (gratuit de luni până vineri):Până la 5000 RON pe lună – 1% comision în weekend pentru schimb valutar.
Serviciu clienți prioritar non-stop:Nu
Protecție la cumpărare (asigurare împotriva furtului și asigurare împotriva accidentelor până la 365 de zile):Nu
Protecție de rambursare (timp de 90 de zile de la cumpărare):Nu
Asigurare de sănătate în străinătate (asigurare pentru sporturi de iarnă inclusă în plan):Nu
Crearea unui cont Revolut Junior (<18):Pentru 1 copil.
Caracteristici exclusive Revolut Junior:Nu
Comision cripto:1,49 %.

Dacă ai întrebări suplimentare, utilizezi caseta de căutare, există multe alte articole legate de Revolut:

Important!: Informațiile din acest articol se bazează doar pe experiența mea și nu pot accepta nicio responsabilitate pentru ele. Nu am nicio relație directă cu Revolut și nu pot fi tras la răspundere pentru serviciile lor. Nu am niciun contact direct cu Revolut și nu am nicio relație directă cu Revolut. În articole există link-uri afiliate, pentru care este posibil să primesc un comision de înscriere.