Rata de schimb Revolut – Schimbul valutar

Rata de schimb Revolut

Care este rata de schimb pentru Revolut?

Revolut face schimb la propriul curs de schimb unic, care este întotdeauna aliniat la cursul mediu al pieței.

Pot schimba la cursul mediu pe Revolut?

Nu, nu se poate, la fel cum nu se poate face nici cu alte bănci și case de schimb valutar, întotdeauna vei cumpăra valută străină cu puțin mai mult sau o vei vinde cu mai puțin decât cursul mediu.

Măsura în care acest lucru este important, cât de mult se abate cursul de schimb de la cursul mediu sau ce taxe suplimentare sunt adăugate…

Revolut poate face schimb valutar la o rată foarte bună, de cele mai multe ori poți face schimb valutar la o rată mai bună la băncile comerciale.

Unde pot verifica rata de schimb valutar Revolut pentru euro sau alte rate de schimb valutar?

De exemplu, poți verifica ratele de schimb valutar ale Revolut pe această pagină:

Schimburi valutare Revolut

Dar dacă ai deja un cont Revolut, ar trebui să îl verifici în aplicația Revolut. Introduce suma de valută străină pe care dorești să o retrage  și vei vedea cât costă în prezent, se schimbă la fiecare 1-2 secunde, deoarece se ajustează la cursul de schimb actual al pieței:

rata de schimb

În weekend (de vineri la miezul nopții până duminică la miezul nopții), piața de tranzacționare a valutei străine este închisă, astfel că ratele de schimb nu se vor mișca atunci.

Care sunt comisioanele pentru schimbul valutar la Revolut?

Indiferent de planul pe care îl folosești, se percepe întotdeauna un comision de 1% pentru schimbarea valutei în weekend.

Dacă ești pe un plan de plată gratuit Standard sau Plus, poți schimba până la 5.000 RON sau echivalentul în valută străină pe lună fără comision, peste această sumă există un comision de 1% în planul Standard, în timp ce în planul Plus există un comision de 0,5% pentru schimbarea în timpul săptămânii și același comision de 1% pentru schimbarea în weekend.

Procesul de schimb valutar

Dacă dorești să schimbi, mai întâi selectează soldul în valută din care vrei să schimbi, apoi apasă butonul “Schimb”:

Apoi introduce suma pe care dorești să o convertești sau poți introduce și suma în valută pe care dorești să o primești:

procesul de schimb valutar

În mod implicit, ai opțiunea ” Ordin la piaţă’:”, ceea ce înseamnă că poți schimba la cursul de schimb actual. Când introduci suma, poți vedea că aceasta se schimbă la fiecare câteva secunde, acest lucru se datorează mișcării curente a cursului de schimb.

Dar poți alege, de asemenea, între “Ordin stop” și “Ordin limită” dacă vrei să tranzacționezi la o anumită rată. În acest caz, setezi ordinul corespunzător, precizezi cursul de schimb și, dacă acesta este respectat conform ordinului, Revolut va efectua automat schimbul.

Dacă există un comision pentru schimb, de exemplu dacă ți-ai atins limita lunară gratuită (pentru că ai un plan Revolut) sau dacă este un weekend, când există întotdeauna un comision pentru schimbul valutar, vei vedea acest comision, dacă nu există nimic acolo, nu există niciun comision pentru schimb:

Revolut comision de schimbul valutar

Dacă ai introdus totul, apasă pe butonul “Verifică-ți comanda” și apoi va trebui să apeși din nou pe butonul din partea de jos a paginii care apare, după care comanda de schimb valutar va fi finalizată.

Dacă ai întrebări suplimentare, utilizezi caseta de căutare, există multe alte articole legate de Revolut:

Important!: Informațiile din acest articol se bazează doar pe experiența mea și nu pot accepta nicio responsabilitate pentru ele. Nu am nicio relație directă cu Revolut și nu pot fi tras la răspundere pentru serviciile lor. Nu am niciun contact direct cu Revolut și nu am nicio relație directă cu Revolut. În articole există link-uri afiliate, pentru care este posibil să primesc un comision de înscriere.