Retragerea de numerar Revolut

Retragerea de numerar Revolut

Dacă vrei să retragi numerar din soldul tău Revolut, poți retrage numai de la bancomate operate de alte bănci. Revolut nu are ATM-uri/bancomate proprii.

În funcție de planul tău Revolut, poți retrage numerar până la o anumită sumă în fiecare lună/30 de zile, fără comision, dar este posibil ca bancomatul să te taxeze suplimentar pentru acest lucru!

Planul Revolut Standard: 800 RON sau până la 5 retrageri de numerar pe lună
Planul Revolut Plus: 800 RON / lună
Planul Revolut Premium: 1600 RON / lună
Planul Revolut Metal: 3000 RON / lună
Planu Revolut Ultra: 7500 RON / lună

Pentru retrageri de numerar peste această sumă, Revolut va percepe un comision de 2%. Dacă nu ai valuta pe care dorești să o retragi în soldul tău Revolut, Revolut îți face o schimbare, care poate atrage un comision în funcție de plan, dar întotdeauna există un comision de schimbare de 1% în weekend.

Unde pot verifica cât de mult mai pot retrage numerar fără comision?

Poți verifica cota lunară de retragere de numerar, adică cât de mult mai poți retrage gratuit, în aplicația Revolut aici:

Mergi la numele tău de profil în colțul din stânga sus (pictograma circulară mică), apoi selectează “Plan”. Aici, selectează secțiunea ‘Retragere de la bancomat’ și vei vedea cât mai poți retrage, precum și data de actualizare a limitei.

Unde poți retrage numerar în străinătate, chiar și gratuit în unele țări?

Așa cum am scris mai devreme, Revolut nu percepe niciun comision pentru retragerea de numerar până la o anumită sumă, dar este posibil ca bancomatele să perceapă o taxă suplimentară pentru că retragi numerar cu cardul unei alte bănci.

Bancomatele vă vor spune în avans cât va costa retragerea de numerar, așa că verifică acest lucru înainte de a finaliza retragerea.

Se pare că bancomatele omniprezente (de exemplu, EuroNet) nu merită, așa că ar trebui să încerci bancomatele de la băncile locale.

Unele țări au ATM-uri care nu percep taxe suplimentare sau sunt gratuite până la o anumită sumă, iar altele nu au astfel de ATM-uri gratuite.

Mai jos găsești țările, iar din forumuri, grupuri de Facebook și din propria experiență îți voi spune care sunt băncile care au bancomate de unde poți retrage numerar gratuit.

De asemenea, poți consulta ultimele comentarii de pe acest forum Revolut, unde sunt împărtășite multe experiențe despre retragerile de numerar în diferite țări.

Nu sunt 100% sigure și nu pot garanta informații actualizate! De asemenea, între timp, condițiile se pot schimba, o bancă poate percepe un comision etc… Nu pot ține mereu evidența acestor lucruri, dar voi încerca să actualizez lista. Vei găsi țările în ordine alfabetică:

Republica Cehă:

Intesa Sanpaolo VÚB (CIB Bank): retragere gratuită de numerar (pe baza feedback-ului/comentariilor online)

Croația:

Privredna Banka Zagreb (pe scurt PBZ): retragere gratuită de numerar (pe baza feedback-ului/comentarilor online)

HPB ATM: unele feedback-uri spun că este gratuită, altele spun că se percepe un comision de retragere de numerar de 5 EUR (pe baza feedback-ului/comentarilor online)

Ungaria:

Retragerea de numerar în valută străină HUF:

OTP Bank: fără comision pentru retragerea de numerar, limită posibilă necunoscută (pe baza feedback-ului/comentariilor online)

În plus, retragerile de numerar în HUF sunt gratuite la ATM-urile mai multor bănci din Ungaria.

Retragerea de numerar în euro în monedă străină:

OTP Bank: Are ATM-uri care distribuie numerar în euro, acestea sunt ATM-uri separate. Poți afla unde se află acestea pe această pagină.

Germania:

Sparkasse Bank: retragere gratuită de numerar, limită posibilă necunoscută (experiență proprie, încercată și testată)

România:

BCR (Banca Comercială Română): retragere gratuită de numerar (pe baza feedback-ului/comentariilor online)

BRD Bank: retragere gratuită de numerar (pe baza feedback-ului/comentariilor online)

Spania:

Bankinter: retragere gratuită de numerar (pe baza feedback-ului/comentariilor online)

Deutsche Bank: gratuit – foarte puține bancomate de acest tip (pe baza feedback-ului/comentariilor online)

CaixaBank: 2,5 euro – cardul fizic a funcționat la atingere – cardul virtual configurat în Google Wallet a funcționat la atingere!

Sabadell: 1,8 euro – cardul fizic a funcționat cu touch – cardul virtual nu a funcționat (experiență proprie, încercat)

BBVA: 2,7 euro – cardul fizic a funcționat cu touch – cardul virtual nu a funcționat (începe procesul, poți specifica cât vrei să retragi, dar la sfârșit îți spune că nu se poate face din cauza unei probleme…) – (experiență proprie, încercat)

Santander: 7 euro – nu am testat ridicarea prin atingere aici, dar este cea care taxează cel mai mult în comparație cu alte bănci (experiență proprie, încercat)

Turcia:

Bancomatele Halkbank și Zirat Bankasi oferă retrageri gratuite de numerar, limita posibilă necunoscută (pe baza feedback-ului/comentariilor online).

Dacă ai întrebări suplimentare, utilizezi caseta de căutare, există multe alte articole legate de Revolut:

Important!: Informațiile din acest articol se bazează doar pe experiența mea și nu pot accepta nicio responsabilitate pentru ele. Nu am nicio relație directă cu Revolut și nu pot fi tras la răspundere pentru serviciile lor. Nu am niciun contact direct cu Revolut și nu am nicio relație directă cu Revolut. În articole există link-uri afiliate, pentru care este posibil să primesc un comision de înscriere.