Revolut Junior

Revolut Junior

Actualizare: Numele Revolut Junior s-a schimbat, acum se numește <18 (Cont Revolut <18 ani) și poate fi găsit în aplicația Revolut.

Revolut Junior este acum disponibil în noua aplicație Revolut Junior.

Cu toate acestea, Revolut oferă opțiuni și sub această vârstă, tinerii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani (până la împlinirea vârstei de 18 ani) pot avea propriul cont Revolut și card de debit, dar și un cont Revolut înființat și administrat de un părinte.

Prin serviciul <18 ani, Revolut dorește să sprijine și să îi ajute pe copii să fie conștienți de bani de la o vârstă fragedă. Este un instrument care, completat de sfaturi din partea părinților și a tutorilor, îi educă pe copii să ia decizii financiare bune.

Contul Revolut <18 nu are niciun comision suplimentar, dar poate fi înființat de către un părinte pentru un anumit copil.

De asemenea, merită să verificați pagina Termeni și condiții pentru contul Revolut <18, toate informațiile sunt acolo.

Principalele caracteristici ale Revolut Junior, contul <18:

 • Poate fi creat doar de un părinte sau de un tutore legal (Copiii cu vârsta de 16 ani sau mai mult își pot crea propriul cont gratuit, care poate fi apoi aprobat de către părinte sau tutore…)
 • Se poate solicita un card Junior pentru acest cont.
 • Deocamdată, acesta poate fi deținut într-o singură monedă (va fi atribuită moneda de bază a contului Revolut al părintelui) – acest lucru nu poate fi schimbat în acest moment.
 • Nu este atribuit niciun număr de cont, astfel încât nicio terță parte nu poate transfera bani în contul copilului, doar părintele/tutorele legat de copil poate reîncărca soldul.
 • Serviciul este disponibil în prezent în Europa, Australia și Statele Unite (se pare că acesta se va extinde).
 • Acesta poate fi suspendat sau reziliat în orice moment.

Cum pot schimba moneda străină în contul meu <18 și care este limita fără comisioane?

Copilul poate schimba doar atunci când plătește cu cardul, deci nu există posibilitatea de a avea mai mult de un sold în valută străină și de a schimba în orice moment. În mod implicit, în contul <18 există un sold în valută străină în moneda de bază a părintelui.

Acest lucru reprezintă un dezavantaj dacă, de exemplu, plătești la sfârșit de săptămână și într-o altă monedă, caz în care se va percepe taxa de schimbare de 1%.

Cu un cont Revolut <18, poți schimba gratuit în altă monedă până la 1000 de lei pe final de lună (acest lucru se întâmplă doar la plata cu cardul, când tânărul plătește în altă monedă cu cardul său).

De asemenea, părintele poate adăuga bani în contul <18 al copilului doar în moneda de bază a contului propriu. În cazul în care moneda este lei românești, nu există posibilitatea ca părintele să treacă euro în soldul propriu și să încarce euro în contul Revolut al copilului, acesta va putea trimite doar lei românești.

Retragerea de numerar de la ATM

Cu cardul Revolut <18 poți retrage gratuit 160 RON numerar pe lună, peste această sumă Revolut percepe un comision de 2%. În plus față de Revolut, bancomatul poate percepe și el un comision, care de obicei este perceput în avans de către bancomat.

Câte conturi Revolut <18 pot fi create?

Acest lucru depinde de planul Revolut părinte. În planul gratuit Standard, poți crea conturi <18 pentru 1 copil. În planurile Revolut Plus și Premium pot fi create pentru 2 copii. În planurile Metal și Ultra, până la 5 copii.

Există o limită superioară a sumei pe care o pot depune și stoca?

Da, în conturile Revolut <18 poate fi trimisă o sumă maximă de 24 000 RON pe an pentru fiecare copil și pot fi păstrați în ele, la un moment dat, maximum 20 000 RON.

Creează un cont Revolut <18

Un cont Revolut <18 poate fi creat doar de către un părinte sau tutorele unui copil. Tinerii cu vârsta de 16 ani sau mai mult își pot crea singuri contul gratuit. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să descarce și să înregistreze aplicația mobilă Revolut <18, apoi părintele sau tutorele trebuie să îl aprobe.

Pentru a deschide un cont, primele părți trebuie să aibă o aplicație Revolut și un cont, deoarece fără acestea nu se poate deschide și gestiona un cont <18.

Dacă ești părinte sau tutore și nu ți-ai creat încă un cont Revolut, o poți face făcând clic aici. De asemenea, am un articol separat despre procesul de înregistrare la Revolut.

Poți începe să îți creezi un cont în cadrul aplicației Revolut aici:

contul bancar revolut junior

revolut junior detalii cont copil

Revolut <18 / Comandă un card Junior

Cardul Revolut <18 poate fi comandat din aplicație, după deschiderea contului, în mai multe culori la alegere. Cardul și taxa de livrare vor depinde de planul Revolut al părintelui, dar vor fi întotdeauna indicate în prealabil.

Reguli privind cardul <18

Poți activa (Card→ PIN și securitate) sau dezactiva opțiunile de plată cu cardul Junior în aplicație:

 • Retragerea de numerar de la bancomat
 • Retrageri de numerar de “touch”/  Retragerea de numerar
 • Limita lunară de cheltuieli, sold reglabil
 • Tranzacție online

Revolut a redus foarte mult riscul serviciului <18 prin:

 • Copiii nu au voie să creeze contul (datorită cerințelor de identificare, sistemul nu poate fi ocolit).
 • Totul este responsabilitatea părinților/tutorelor, deoarece aceștia controlează cheltuielile copilului prin intermediul cardului <18.
 • Cardul <18 nu poate fi utilizat în majoritatea locurilor care vând produse pentru adulți.
 • Părintele va fi notificat cu privire la orice tranzacție pe care copilul o face cu cardul.

Cardul Revolut <18 nu poate fi configurat pentru Google Wallet sau Apple Pay, astfel încât nu se poate folosi un smartphone pentru a face o plată tactilă, ci doar cardul fizic.

Aplicația Revolut <18

Deoarece serviciul financiar <18 nu poate fi utilizat de către copii, aceștia nu îl pot gestiona. Revolut a dezvoltat o aplicație separată pentru aceștia, numită Revolut <18

Prin intermediul acestei aplicații, copiii își pot vedea soldul curent și câți bani mai trebuie să acumuleze pentru a-și atinge “Obiectivele” pe care și le-au stabilit. De asemenea, aplicația arată și cheltuielile lor, astfel încât să poată urmări cât de mult au cheltuit.

Pentru a utiliza cardul Revolut <18, copiii nu au neapărat nevoie de un smartphone sau de o tabletă, deoarece cardul fizic este disponibil după ce îl comandă. Așadar, tehnologia nu este un motiv pentru a nu utiliza serviciul.

Revolut Junior – <18 recenzii

La momentul redactării acestui articol (ianuarie 2023), aplicația Revolut <18 este în curs de recenzie:

 • Google Play Store: 4,6 din 8872 recenzii (din 5)
 • App Store: 4,8 (din 5) pe baza a 973 de recenzii

Dacă mă bazez doar pe recenziile aplicației, feedback-ul este cu siguranță pozitiv, dar pentru mine principalul motiv pentru a recomanda serviciul este reglementarea și proiectarea logică a sistemului și a utilizării sale.

Toată responsabilitatea aparține părintelui, astfel încât, dacă acesta stabilește corect condițiile de utilizare și limitele, copilul poate folosi doar suma de pe card în funcție de acestea.

Ce trebuie făcut când copilul împlinește 18 ani?

Contul <18 este închis definitiv atunci când copilul împlinește 19 ani. Așadar, după împlinirea vârstei de 18 ani, mai are la dispoziție un an pentru a trece la un cont Revolut obișnuit.

Nu am experiență personală, dar, pe baza mai multor feedback-uri, nu există nicio modalitate de a converti cu ușurință un cont <18 într-un cont Revolut complet pentru adulți.

Conform feedback-ului, trebuie să închizi mai întâi contul <18 și apoi poți crea un cont Revolut.

Dacă ai întrebări suplimentare, utilizezi caseta de căutare, există multe alte articole legate de Revolut:

Important!: Informațiile din acest articol se bazează doar pe experiența mea și nu pot accepta nicio responsabilitate pentru ele. Nu am nicio relație directă cu Revolut și nu pot fi tras la răspundere pentru serviciile lor. Nu am niciun contact direct cu Revolut și nu am nicio relație directă cu Revolut. În articole există link-uri afiliate, pentru care este posibil să primesc un comision de înscriere.